Saturday, July 24, 2010

Balik kampung



salam singgah ,terjah-terjah membaca entry kaseh d sini..

kaseh,balik kampung d nun sana,balik macap johor..kalu pernah g johor ada exit macap ..itu lah kampung ku.dah lama gak aku tak balik kampung,last balik umah mertuaku..balik kampung,musim buahcempedak dan rambutan merah2 kuning..hijau..hitam..hahaha ada rambutan warna hitam! Rambutan ..mungkin rambut - an..heheh seronok ,bila dapat balik walaupun sekejp.sbb sok kau kena pulang awal sikit,sbb ada tempahan yg aku kena siapkan untuk hari isnin,balik johor,hawa kat sini hujan ,sejuk jek.syok nya..kat kampung yg tinggal hanyalah makpak aku n adek lelaki kau yg masih menunggu untuk tawaran pekerjaan.jd dia lah yg tgk2 kan org tua ku..mak kaseh rutin harian keja kebun,n abah lak g kebun n jd org masjid..setiap waktu.balik ni aku sempat membeli keperluan aku untuk tempahan muffin.jd aku g dgn husband aku,sempat lak husband ckp dh lama tak g dating dgn aku..heheheh kalu tak mesti aku kena bawak beg tgn aku (anak ku) oh balik kampung,ungkapan yg selalu aku ckp setiap bulan sejak aku berjauhan dgn makpak aku,aku akan sebut balik kampung setiap bulan sbb aku dok asrama sejak form 1 lg..jd suka nyayi lagu balik kampung nyayian arwah sudirman.huhuhuh naik bas sambil nyayi..hehehhe aku akan menjadi tegar berblog jika kaseh ada masa...salam terjah2 kaseh untuk korang semua.

4 comments:

Cik Bucken said...

nak rambutan seikat!!! :D

amira said...

"perjalanan jauh tak kurasa
kerna hatiku meolnjak sam
ingin berjumpa sanak saudara
yang selalu bermain di mata"

hoho.. betulkah lirik lagu ini..
sy tak dapat balik kg lagi sekarang..waaa ='(

Post terbaru: Tidur pun jadi Masalah!

kaseh cempakaz said...

jauh dan seronok

kaseh cempakaz said...

jauh dan seronok