Monday, July 12, 2010

cinta atuk,cinta cucu! kawin buka sehari 2 bukan main pondok-pondok

Ada org kata cinta dulu,bru kawin.pasti hidup akan bahagia.Tetapi ada yg tidak setuju.kawin dulu bru cinta..pd kaseh bergantung pd keadan,dua2 teori bole guna.
LOVE
.
.
.
.
.
LOVE

kisah cinta Nenek(kaseh punya nenek) kawin masa umur 9 thn,bru baligh..zaman jepun masa tu..atuk umur 15 thn,bru baligh gak! keja buat sangkar burung,keja kebun jek!nenek langsung tak tau yg atuk tu suaminya..masa tu kecik lg,tak tau pape lepas makpak nenek mati masa perang jepun..nenek siap tanya nape atuk yg jaga..atuk kaseh kawin dulu baru cinta...zaman dulu kalu tunang ada yg tak pernah kenal..dan kdg2 nk tgk tunang pun mcm perompak..curi2 tgk,malu yg teramat..jg kesopanan..susah nk dpt zaman sekarang.
Nenek tanya aku,mcm mane aku knl husband aku ni,aku hanya ckp KAT DPN KOMPUTER dulu myampah tgk dia,tp mintak pd allah d kuatkan jodohnya.knl husband dlm alam tenet..dulu giler chating,mirc tp auta je lbh...hehehehe mcm la korang tak biasa.
aku tunang muda 22thn,bru ngjar bru beli keta,ingat nk enjoy2 huahua..aleh2 kena pinang, dgn org yg aku bru nk blaje couple...bru seminggu Nk couple,feel suka pun blum panas lg... gelojoh tul husband aku ni hehehehe,takut hilang pujaan hati,tapi mulut tak nk ckp pun..i love u ker?ingat madah2 pokok kelapa org faham ke aper..huhhh(lelaki diam2 berisi)
geram tul! nk wat mcm mane,yg pinang cukup ciri2 suami mithali..heheheh sapu lh dulu.dh 4 thn,start aku knl sampai aku dpt anak ,mcm2 cerita..dh lh wat novel.

sekiranya zaman jodoh nenek aku d amalkan lagi,kaseh tak tau la mcm mane,apa la akan jd.Berkenal2 dulu sebelum kawin ada baiknya,selagi tidak melampaui batas keagaman..hakikatnya kita berada zaman moden,beeringatlah...Apa pendapat kalian dlm soal memilih jodoh zaman 2010?
***************************************************************************************
jodoh ada 3 haluan

jika kalian ragu2 dgn pilihan hati solat istiharah bg ruang untuk kita berfikir.



6 comments:

Cik Bucken said...

awalll gileee nenek akak kawenn!!!cube la budak 9 taon kawen skng..uhuhu..anyway..semoge bahagie hingge akhir hayat ye.. ^_^

echah mashuri said...

wah...dulu xpe la...
skrg sume nk pilihan ati sndiri...huhu
laki skrg xmcm laki dulu..

Nashays said...

so sweet...

kaseh cempakaz said...

a"ah muda nenek akk kaseh kawin,bahgia smpai skrg,tp atok laki dh tiada..anak nenek ada 12 org..ramai!tp kaseh tak lh la nk anak ramai..huhuhu

Aidi-Safuan said...

tak nak kawin langsung. hehe...

anna said...

la kak kaw tunang 22 ker,,,aku tk taw ..