Saturday, July 17, 2010

Suami kopiah vs Isteri Baju body Fit..

Oh selamat hari jadi bg yg lahir pd hari ni,dn salam untuk semua blogger yg singgah n lepak jp d kaseh Cempaka

Rasanya dh lama tak buat entry,very busy...dgn my bisnes.Tajuk kaseh ni dtg dari idea g mkn kat kfc jusco melaka...anak n manje ajak mkn luar n beli buku kat popular..masa balik tu yg husband kaseh ckp ..ayg tgk org tu,suaminya pakai baju melayu berkopiah dookong anak n pimpin anak..cuba teka yg mana isterinya..aku ckp mana ada isterinya.

Bila suami aku ckp isterinya,kat belakang jarak sikit. n ..dress up,puhh yoo,waniata yg dh kawin bdnya lg la cantik kan...hehehe mcm iklan sendayu tinggi yg modelnya Puan Rozita voge habis,keja ape lh yek,anak sape lh yek,isteri sape lh yek heheheh sape anak dara kalah korang,isterinya pakai mcm langit n bumi dgn suaminya.kaseh bukan nk mempertikaikan isteri ni,yg gaya mcm anak dara,malah tabik spring sbb menjaga body n cantik gaya anak dara,

Bila isteri gaya mcm ni,ada sesuatu yg pelik.Bukan kah ada level2 seorg isteri untuk buat sesuatu.
atau ini yg Allah duga dlm Rumah tangga yg suami terpaksa tutup mulut hanya kerna suami takut untuk menegur,Awas jgn lakukan nya wahai wanita.


Suami yg mendapat isteri sebeginya,nasihat kaseh ckp lh baik2,n doa lh d berikan kebahagian.
wahai isteri,tinggi mana pun gaji n pangkat kredha an terletak pd suami.kecantikan bukan saja penting pd zahir malah cantik lbh baik d ukur dgn hati yg suci.
Kaseh bukan nk menyebuk rumah tangga org...cuma teringat bila tgk tajuk wanita hari in(WHI) tajuk isteri gaya anak dara.Wajar Bagi isteri bergaya,dgn syarat berpada2 bersama suami.

10 comments:

ATikah Mustapa said...

saya tgok jgak WHI....

jnagn kat luar je pakai mcm 2...kat rumah macm maid dah...

moral dia kat sini...walau ape pun yang kita buat...buatlah atas dasar ISLAM>..

yong_liza said...

dunia zmn skrg..hihih..dugaan wat suami ^^

ATikah Mustapa said...

yong:yup...setuju sngat2...kalu xpakai lawa2 nnti suami cri lain polak....so kite sbagai pempuan ni kena brusaha buat suami kita(xkawin lagi,,hehehe)...rasa yg dia dah buat oilihan yg betul dengan pilih kita as his wife

iqbalsyarie said...

Wah....banyak pun saya dah jumpa mcm tu.Tapi paling ramai anak dgn bapak la..bapak haji berpuluh kali.Keluar bandar pakai jubah,pakai kopiah..anak dia pakai mcm anak jin.Pelik betul...mungkin inilah yg Rasulallah kata,'ibu melahirkan tuan'.Anak control mak bapak..sedih~~~
Latest post:Ingatkan saya sorang je malu,tapi semua org malu!!


salam ziarah blog ni!best blog ni!

echah mashuri said...

btul2..zmn skrg ni mcm tulah..

Arra JaSmY said...

lelaki skang majority nye macam tu.cari isteri chantek2,lawa gile smpai suami pulak yang last2 ikut ckp isteri,takut kna tggal...haishh.

Ape Tu?! said...

Cik Arra Jasmy lawa x? hohoho~

akhir zaman, name je Islam.
:D

Lovelysya said...

ini bukan menyibuk rumh tngga org kasih..ini namanya teguran dan pandangan~

kaseh cempakaz said...

salam semu,cik ara cantik huhuh cpt2..hehehe a"ah betul lovelysya..

azremy said...

nk bergaya pun patut patutla