Saturday, May 8, 2010

Daging salai kaseh















  • Daging salai kaseh

500 gm daging (yg dah di salai atau panggang dgn mentega )
3 biji ubi kentang
2 bawang merah
3 cili padi(nk pedas tambah lagi)
3 biji bawang putih
5 gm halia
5 gm kunyit hidup

cendawan
lobak merah
1 bijitomato
1 biji kelapa(ambil santan atau santan kotak pun lh)
2 batang serai
2 sudu minyak masak



langkah 1
Panaskn minyak masukkan bawang merah,bawang putih,lada kunyit,halia yg ditumbuk,bau dah naik,masukkan daging salai,gaul dgn sebati,masukkan kentang, santan sikit dan tutup

langkah 2
bila daging dah lembut,masukkn cendawan ,lobak merak,garam, gula.tutup sekejap

langkah 3
senang kn,dh msk...sedia untuk dmkn..
resepi dapur aku



4 comments:

aNIe said...

Aduh...pagi2 dah menguji selera ni...Daging salai masak lomak cili api memang menyelerakan...

prwbw said...

enak tuh T_T

Om Rame said...

hmmm... nyam, nyam, nyam.... sedaaaaaaapnya.....

kaseh cempakaz said...

kalu sdp,anda kena cuba..tak susah senang je..