Thursday, July 8, 2010

Cari lelaki tak handsome

salam semua yg singgah d blog kaseh...yg baru pertama kali masuk..kaseh ucapkan plz come again yg hari2 masuk tq my friend..

ketika aku g shopping,mataku suka tgk benda2 yg luar biasa dari yg biasa..bila dh tgk aku akan senyum tunduk dan berfikir..bila husband aku tanya,nape ayg senyum2..mcm biasa aku jwp nothing..just smile for sedekah senyyum...
tapi otak aku berfikir,n hati aku berkata2..lalu aku coretkan d sini...bc lh
kaseh perasan satu pekara yg meloyakan perihal pempuan iaitu asyik nk berkepit je,pakwenya nk gerak pun payah,dh mcm baby yg tak pandai jln..kalu mcm tu baik guna stroller jek!hehehe
kaseh pandang senyum cpt2 d bwk lari pakwe yg tak handsome tu..kelakar lak..padahal org pandang tak kan kita nk wat muka sembelit..kalu tgk pakwenya bukan hadsome pun tapi tkut
kot dgn pempuan lain cun..hehehe
kaseh tgk skrg pempuan suka kat lelaki tak kacak langsung..nape yek! agaknya awek ni cantik jd kena cari pakwe muka kurg2 ok2 laa..adakah sbbnya pakwe mcm ni tak susah nk jg,kalu handsome ada cop kat dahi jejaka crocs..hehehe
Patut la sampai skrg jejaka maskulin tak ada girlfrend,sbb ada rupa agaknya.beruntung la si jejaka.Apa sekalipun rupa kadang kala kurg nilainya kalu punya hati yg kurg akhalnya.

Pada kaseh,ada rupa atau tak,itu bukan pokok sebaliknya semua bergantung kepada pasangan masing-masing mahu mempertahankan hubungan atau mencari alasan.kepda awek tadi jadilah awek yg mementingkan kejujuran bukanny berfikir lelaki takde rupa ni senang nk jg,byk lagi lelaki yg ada rupa kdg2 susah jugak nk jg..bergitu juga dgn perempuan
=Doa d pertemuka dgn seseorg yg memberikan ketenagan bila memandang=

-k-a-s-e-h- -g-e-r-a-m- -k-a-t- a--n-j-e-h-a-n-d-s-o-m-e- s-g-t-j-d-a-y-g k-e-n-a- c-u-n-g-a-k-s-a-m-a-

15 comments:

Nashays said...

cantik itu subjektif kan...

kaseh cempakaz said...

a"ah subjektif..

koru said...

Hampeh tul kate pakwe tak hensem senang jage..haha...!apepon..sume gantng pade orang tu a..tak kire die hnsom ke tak..kalau dalam hati ada cinta jodoh tak kemana..pehh..ayat karat2

kaseh cempakaz said...

tul la koru..sume tanya hati..jodoh allah beri pasti ada sbb.

aI Do MyOuRi said...

love ur story kaseh... =)

nourul said...

elokla pmpuan cntik pilih llki xncem..
pmpuan kurg cntik ley dpt llki ncem..
fair la tu..Allah tu pun maha adil kan..:)

caliph shuriken said...

hnsem x hnsem, cntik x cntik.. yg penting hati biar baik...

kaseh cempakaz said...

yg penting saper yg komen kat sini semua cantik2 n kacak2..amin sejuk mata memandang...sesjuk salju yg turun..wahhh madah2 kaseh hahhaha

kerangRebus said...

tapi siyes!i suke tgok laki ensem, tp wat pasangan idup i xsuke..mudah jatuh hati ngn xensem, tp ade manis2 je..sbb muke ensem i memang xbleh nk pcya..haih..sowi laki2..uhu +_+

Eyl said...

bagus jugak tu trend skrg suka laki xensem. peluang utk dpt awek cerah ni.hehe

Hamzah Ian said...

tp camne la awek melayuminat sngt ngan laki mat salleh

kaseh cempakaz said...

kaseh dulu masa sek.. berangan nk kaiwn dgn jejka yg ada darah cina..hehehe kuat berangan ni..dlm masa yg sama doa..tak sangka lak jodoh dpt kacuk babanyonya huhuh

kerang rebus; adek cantik

eyl:so ape lg cari awek cun secantik redup mata memandang

hamzah:test tinggi sgt.kalu jodoh nk wat mcm ner

FarHa said...

salam kaseh..hehe sy masih igt kata2 ustz sy.."kalau lah bakal suami awak tu awak tgk muka die awak tak muntah maknenya its ok.." hahah gelak sy kak..

tp bg sy rupa bukan taruhan, itu perkara kedua...tp nak tak nak jgn laa sampai yg rongak or apa2 yg terlalu kelako org tgk hehe sekrgnye tak laa malu nak jalan kan kuikui...

pengumpulblog said...

salam...
yang penting hati kena baik. Biarlah kita selesa dengan dia. Hik...

kaseh cempakaz said...

kelakar la farha..kena ikut ckp ustad ni..
pengumpul blog:hati kena jg jgn ada penyakit..heheh selesa yg penting