Tuesday, July 6, 2010

Tutorial: Buffered Earnings.(Nk BE)

Buah cempedak diluar pagar.
Ambil galah tolg jolokan.
saya budak Bloger baru,
Otai2 plz bg la ilmu,
"laguku lagumu"

Salam semua,
Jika anda Blogeer baru, yg nk manje2 dgn dunia blog,pastikan anda dlm keadan mental yg waras,jika tidak ia akan mengangu sistem mata,urat pingg,urat leher dan lg teruk jika dmam tegar berblog..hahhahaha,kaseh bukan nk takutkan tp saje bg hint..kenapa kaseh ckp mcm ni,sbbnya anda nk sgt mengejar BE,yg memberikan wajah korang senyum n lompat2 kanggoru..Bg Bloger baru yg tercari2 apa la tips nk dpt BE..asyik2 tanya kat pakcik googley Mari2 sini kaseh manjekan anda semua dgn ilmu yg kaseh ada..(yg tak sebesar kuman)

BE:Maksudnya pendapatan terumpuk,tak faham gak bc kat makcik nuffnang

=Entry sentiasa up date
=Trafik atas 100
=selalu up date dgn nufnang
=jgn guna label lain selain nuffnang
=wajib online(tegar bloger)
=jika ada 2 blog (kelbhan untuk anda)
=Tgk waktu bila iklan anda kerap kelur
=yg penting anda sbr

BUat lh pekara ni selama sbln..pasti ada BE
Ape yg bestnya dpt BE ni?
Korang tak yah klik iklan tu,dh dpt gaji..kiranya berblog ni mcm korang nk start berniaga,Andai korang ada barang yg nk d jual,mestilah ada pemasaran,paking barg kena cantik,muka manis,byk la lagi...agak2 ada tak org nk dtg beli brg lagi n trus beli...mcm tu gak berblog
jika anda baik dgn bos,mesti dpt bonus ujung tahun..kalu la ramai yg berfikir mcm aku mesti kurg peratus bdk2 yg suka taman anggur ni...heheheh,Dunia skrg terlalu pantas berlalu..fikirkan masa hadapan yg jauh lg hebat..

9 comments:

hudhud said...

i dh lama tk dpt be. hehe thx fer the info :D

En iLham said...

terima kasih atas info ni
hehe
aku dah dapat BE
tapi dah jadik metered earning pun
sedih
huhu

Tn.Punya said...

nice idea ko ni.. berapa dah BE ko..

papabear said...

apa maksud "selalu update dgn nuffnang"?

papabear said...

apa maksud "selalu update dgn nuffnang"?

FarHa said...

hehe thx for the tips..

UV sy tinggi gak tapi tak pernah ag dpt BE..sy ikut yg paling last iaitu sabar hehe

insya-allah tukar niat just berblogging tuk suka2 buakn kerana duit...itu hanya sampingan..tul tak??

kalau ada rezeki itu bonus untuk blogger yg addicted!! hekhek like me laa tu tp per2 pon masih berharap BE walaupun dpt 1kali seumur hidup hahahah

kaseh cempakaz said...

papabear:selalu g check kat website nufnang,apa yg terkini.

cikgu farha;tq nk maintain BE mmg penat,tapi kalu buat dgn skill mmg best..kaseh baru gak dlm dunia blog,tp nuffnang bg BE sgt cpt,mungkin online tegar selama sbln.

BE D blog kaseh dh ada 4
dan skrg bealih k blog 1 lagi

Cik Bucken said...

tips terhebat!akan kuikut tips ini!~ ^_^

Rina (◕‿◕)✿ said...

hihi thanks. rina ade 2 je BE..slalu2 la datang blog rina, insyaAllah rina akan kunjung balas :D